Οξυγονοθεραπεία στο αεροπλάνο

Η Vivisol ως μέλος του παγκοσμίου ομίλου SOL, έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο και είναι σε θέση να υποστηρίζει τους ασθενείς της, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη συνέχιση της θεραπείας τους με οξυγόνο στον τόπο διακοπών τους σε όλο τον κόσμο.
Αν έχετε κανονίσει ταξίδι με αεροπλάνο ενημερωθείτε πως μπορείτε να κάνετε οξυγονοθεραπεία με ασφάλεια εντός της καμπίνας
Διάβασε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες

Ορισμένοι χρήστες συμπυκνωτή οξυγόνου, χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο (λίτρο ανά λεπτό) κατά τη διάρκεια της πτήσης λόγω συμπίεσης του χώρου επιβατών απο το υψόμετρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι ασθενείς που χρειάζονται μόνο περιστασιακά τον συγκεντρωτή οξυγόνου στο έδαφος, πρέπει να τον χρησιμοποιούν συνεχώς επί του αεροσκάφους.

Το προσωπικό (πιλότοι και αεροσυνοδοί) έχει εκπαιδευτεί στο χειρισμό ιατρικών συμβάντων κατά την πτήση, ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν απαιτεί από πιλότους ή πληρώματα θαλάμου επιβατών να παρέχουν ιατρική βοήθεια στους επιβάτες. 

Πριν το ταξίδι με αεροπλάνο

Πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας, σιγουρευτείτε ότι ο φορητός συμπυκνωτής που θα έχετε στο ταξίδι σας πληροί τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA). Αναζητήστε το σήμα με τα κόκκινα γράμματα στο πίσω μέρος της συσκευής. Το σήμα αυτό επιβεβαιώνει ότι: "Ο κατασκευαστής του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου δηλώνει ότι η φορητότητα της συσκευής και η χρήση της σε αεροπλάνα γίνεται σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ".


 

Πόσες μπαταρίες χρειάζεστε;

Είστε υπεύθυνοι για το σωστό αριθμό μπαταριών σύμφωνα με την αναμενόμενη απόδοση του συμπυκνωτή σας. Λάβετε υπόψη τα παρακάτω για να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα μπαταριών / συσσωρευτών:

- τη συμβουλή της Vitalaire σχετικά με τη διάρκεια χρήσης του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου σας βάσει της κατάστασης που βρίσκεται (παλαιότητα, χρήση κτλ)
 - τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τον αναμενόμενο χρόνο πτήσης, τις επιπλοκές και τις απρόσμενες καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί να υπάρξει αναμονή στο έδαφος, σε περίπτωση ανταπόκρισης πτήσεων

Γενικά, ο ιστότοπος των αεροπορικών εταιρειών δείχνει πόσες μπαταρίες πρέπει να μεταφέρει ο επιβάτης μαζί του. Συνήθως απαιτούν επάρκή ποσότητα μπαταριών ώστε να εξασφαλίζεται αυτονομία για το 150% του χρόνου της πτήσης.

Για παράδειγμα για μια πτήση 3 ωρών πρέπει να σας επαρκούν οι μπαταρίες για διάστημα έως και 4,5 ώρες

Responsive Image

Υπηρεσία Ταξιδίων Vivitravel

Η Vivisol ως  μέλος του παγκοσμίου ομίλου SOL, έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο και είναι σε θέση να υποστηρίζει τους ασθενείς της, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη συνέχιση της θεραπείας τους με οξυγόνο στον τόπο διακοπών τους  σε όλο τον κόσμο.
Ανεξάρτητα από την μορφή της Θεραπείας  (Οξυγονοθεραπεία, CPAP, Αναπνευστήρας), καλέστε μας σήμερα για να συζητήσουμε πως μπορούμε να κάνουμε εφικτό το ταξίδι σας σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας ή του κόσμου ταξιδεύετε.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το πλήρες άρθρο μας εδώ

Τα νέα μας

Κοπή Πίτας 2024

Σε μια όμορφη εκδήλωση ο όμιλος SOL Ελλάδος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τις καλύτερες ευχές για το νέο έτος

Συμμετοχή στον 40o Μαραθώνιο

We ran together!! Συναδελφοι της VIVISOL και της SOL HELLAS τρέξαμε μαζί στον 40ο Μαραθώνιο

Συμμετοχή στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπνολογίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της VIVISOL HELLAS στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπνολογίας

Εγκαίνια νέου καταστήματος VIVISOL HELLAS στην περιοχή της Αθήνας

Μια νέα εποχή για την Κατ' οίκον Αναπνευστική περίθλαψη ξεκινά και επίσημα στην περιοχή της Αττικής με τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου καταστήματος της VIVISOL HELLAS στην Αθήνα.

Ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας με την εξαγορά του 100% της εταιρείας ΑΝΑΠΝΟΗ ΙΚΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Ο όμιλος SOL εξαγoράζει το 100% της ελληνικής εταιρείας ΑΝΑΠΝΟΗ ΙΚΕ, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κατ' οίκον αναπνευστικής περίθαλψης στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας.

Σας περιμένουμε στα νέα μας γραφεία από 11.09.2023

Το νέο κατάστημα της VIVISOL στην περιοχή της Αθήνας είναι γεγονός

1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Διαταραχές Ύπνου - Χειρ. Παχυσαρκίας

Η VIVISOL συμμετείχε στο Συμπόσιο Διαταραχών Ύπνου και χειρουργικής παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Μαΐου 2023 στο φιλόξενο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Νέος Φορητός Συμπυκνωτής Inogen Rove 6

Η νέα γενιά Φορητών συμπυκνωτών Οξυγόνου απο τον πρώτο σε πωλήσεις κατασκευαστή στον κόσμο INOGEN

Νέο Κεντρικό Κατάστημα στην Αθήνα

Coming Soon... Νέο υπερσύγχρονο κατάστημα στην Αθήνα

Τιμοκατάλογος 2023

Ο νέος Τιμοκατάλογος Λιανικής για το 2023 είναι εδώ. Βρείτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει και αγοράστε τηλεφωνικά ή μέσω Skroutz

Συμμετοχή στο ΦΑΡΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2023

Η VIVISOL HELLAS δίνει το παρών με τη συμμετοχή της στα κορυφαία Πνευμονολογικά Συνέδρια

Συμμετοχή στον 39ο Μαραθώνιο

Συμμετοχή της VIVISOL HELLAS στον 39ο Μαραθώνιο με ενίσχυση του Σωματείου MDA Hellas

Η νέα γενιά μασκών CPAP της ResMed είναι εδώ

Η σειρά AirFit 30 της ResMed δείχνει το δρόμο στις μάσκες CPAP με την ελάχιστη επαφή στο πρόσωπο

Νέο Κατάστημα Service - Αποθήκης

Νέος χώρος στην Αθήνα που φιλοξενεί το επίσημο Service και την Κεντρική μας Αποθήκη.

Συγχώνευση VIVISOL Hellas - VitalAire

Στις 17 Μαρτίου 2022, η VIVISOL Hellas απορροφά την Vivicare (πρώην VItalAire) και γίνεται ο ηγέτης στην κατ' οίκον Αναπνευστική Φροντίδα.

Ο όμιλος SOL δίπλα στον Ουκρανικό λαό

Δωρεά του ομίλου SOL στην UNHCR για τους πρόσφυγες του πολέμου

Υπηρεσίες Φορητού Οξυγόνου

Επιλέξτε ανάμεσα από του πρώτους σε πωλήσεις παγκοσμίως μικρούς και φορητούς συμπυκνωτές. Άμεσα διαθέσιμοι προς ενοικίαση ή πώληση

Τιμοκατάλογος 2022

Ο νέος μας τιμοκατάλογος για το 2022 έφτασε. Βρείτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει και καλέστε μας για αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Εκπτώσεις έως 30%

H VitalAire Hellas γίνεται Vivicare Hellas

H VitalAire Hellas αλλάζει την ονομασία της σε Vivicare Hellas σηματοδοτώντας της έναρξη της νέας εποχής υπό την ιδιοκτησία του ομίλου SOL

Η SOL εξαγοράζει την δραστηριότητα της AIR LIQUIDE HELLAS

Νέα εποχή στην ελληνική αγορά μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της  AIR LIQUIDE HELLAS από τον Ιταλικό όμιλο SOL