Διάγνωση Υπνικής Άπνοιας.

Μην παίζετε με την υγεία σας
H έγκαιρη διάγνωση της υπνικής άπνοιας είναι σημαντική για την πρόληψη των επιπλοκών. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να μεταβείτε σε ένα εργαστήριο ύπνου για μια μελέτη ύπνου ή να κάνετε μια μελέτη ύπνου στο σπίτι.

Εάν υποψιάζεστε ότι νοσείτε από υπνική άπνοια, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον θεράποντα ιατρό σας εγκαίρως. Η διάγνωση της υπνικής άπνοιας μπορεί μόνο να γίνει με μια μελέτη ύπνου σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι με ειδικό εξοπλισμό απο ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό
Ο γιατρός σας θα εκτιμήσει τα συμπτώματά σας και θα διεξάγει μια ιατρική εξέταση, πριν αποφασίσει εάν πρέπει να αποτανθείτε σε έναν ειδικό ύπνου.

Ο ειδικός ύπνου μπορεί να σας ρωτήσει για τα συμπτώματα σας και το ιατρικό ιστορικό σας. Θα χρειαστεί πιθανόν να συμπληρώσετε μια φόρμα, συνήθως την Κλίμακα Υπνηλίας Epworth, για το πόσο νυσταγμένος αισθάνεστε όταν ξυπνάτε. Μπορεί επίσης να μετρήσουν τα κιλά και τη περίμετρο του λαιμού σας καθώς και να υποβληθείτε σε κάποια τεστ αναπνοής. Εάν επιδείξετε συμπτώματα Συνδρόμου Υπνικής Άπνοιας, ο ειδικός θα συνταγογραφήσει μια μελέτη ύπνου, για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Πολυϋπνογραφία
Μελέτη ύπνου

Η ολονύχτια μελέτη ύπνου, διεξάγεται σε μια κλινική ύπνου ή στο σπίτι και είναι ο πιο ασφαλής τρόπος διάγνωσης της υπνικής άπνοιας. Περιλαμβάνει ένα τεστ, γνωστό και ως "πολυυπνογραφία", το οποίο καταγράφει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας:

-Δραστηριότητα εγκεφάλου (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα)
-Τόνο μυών (ηλεκτρομυογράφημα)
-Κίνηση του θώρακα και της κοιλιάς
-Ροή αέρα από το στόμα και τη μύτη
-Ρυθμός καρδιάς και επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (παλμική οξυμετρία)
-Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)
-Κίνηση οφθαλμών

Καμία από αυτές τις μετρήσεις δεν είναι επώδυνη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω ειδικού εξοπλισμού η καταγραφή ήχου και βίντεο.
 

Area Terapeutica

Assistenza area terapeutica new

Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, ο γιατρός στη κλινική ύπνου θα σας ενημερώσει εάν νοσείτε ή όχι από Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας, πόσο αυτό επεμβαίνει στον ύπνο σας, τι αντίκτυπο έχει στην υγεία σας και ως εκ τούτου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.
Αποτελέσματα μελέτης ύπνου
Συζήτηση με έναν ειδικό των εταιρειών του ομίλου Vivisol

Επισκεφθείτε μας σήμερα με τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου σας και θα σας εξηγήσουμε όλες τις μετρήσεις για να γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος .  

Θα σας προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση της άπνοιας μέσω εφαρμογής θετικής πίεσης (cpap) βρίσκοντας την κατάλληλη για το πρόσωπό και τον τρόπο ζωής σας μάσκα ή θα σας προτείνουμε εναλλακτικές θεραπείες (μασελάκι) σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ακολουθήσετε την θεραπεία σας πάντα σύμφωνα με την πρόταση του γιατρού σας.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς στην Υπνική Άπνοια